Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контролюючі органи до 15 жовтня зобов'язані сформувати плани перевірок на 2022 рік

Реклама

Державна регуляторна служба України нагадує, що до 15 жовтня 2021 року контролюючим органам необхідно визначити перелік суб'єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у 2022 році, та забезпечити внесення відомостей про таких суб'єктів господарювання до Інспекційного порталу.

Після спливу 15 жовтня 2021 року строку, але не пізніше 17 жовтня 2021 року Інспекційним порталом автоматично буде згенерований проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік, який у загальному доступі буде знаходитися у розділі «Плани перевірок».

Затвердження Державною регуляторною службою України плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік відбудеться 15 листопада 2021 року.

Починаючи з 15 листопада 2021 року та до 1 грудня 2021 року органами державного нагляду (контролю) будуть затверджені річні плани здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік.

У період з 15 жовтня 2021 року по 1 грудня 2021 року Законом «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачається можливість:

- внесення змін до сформованого проекту плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) щодо узгоджених органами державного нагляду (контролю) інших дат початку та строків здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю);

- відмови суб'єктом господарювання від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) шляхом письмового звернення до Державної регуляторної служби України. У такому разі перевірка такого суб'єкта господарювання проводиться згідно з річними планами органів державного нагляду (контролю).

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини