Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін поновив карантинні виплати по частковому безробіттю для малого та середнього бізнесу

Реклама

15 вересня на засіданні Уряду було прийнято рішення виділити кошти з Держбюджету на покриття заборгованості з виплати допомог по часткову безробіттю для МСБ.

Нагадаємо, що програма надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для МСБ, відновлена за ініціативи ФРУ, почала працювати у 2020 році з метою підтримки бізнесу, який постраждав внаслідок скорочення своєї економічної діяльності через пандемію COVID-19, та з метою збереження робочих місць.

Фінансування зазначеної допомоги у 2020 році здійснювалося за рахунок Фонду боротьби з COVID-19, створеного у складі Держбюджету.

Завдяки згаданій програмі впродовж квітня-грудня 2020 року було прийнято 209 810 рішень про надання такої допомоги, збережено 383 147 робочих місць, сума підтримки бізнесу склала близько 2,8 млрд. грн.

Втім у 2021 р. у Держбюджеті не передбачено коштів на фінансування виплат по частковому безробіттю на період карантину для МСБ. У зв'язку з чим, виникла заборгованість перед суб'єктами господарювання на суму 459 млн. 537 тис. грн., подано більше 3 000 заявок на виплату, які не могли профінансувати більше 9 місяців.

Федерація постійно наголошувала на необхідності поновлення цієї програми як дієвого і працюючого механізму стримування масового вивільнення з активного ринку праці та запобігання збільшенню армії безробітних.

Зокрема, питання необхідності поновлення виплат, у т.ч передбачення коштів в Держбюджеті на 2022 рік, вкотре було заявлено представниками Федерації тепер під час зустрічі в Мінфіні, присвяченій обговоренню проекту Держбюджету на 2022 рік, яка відбулась 2 вересня.

Отже після прийняття відповідних змін до бюджету правлінням Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, бізнес почне отримувати належне фінансування, як планується, вже з жовтня 2021 р.

За матеріалами Федерації роботодавців України.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360:Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини