Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Певних юросіб планують звільнити від подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника

Реклама

5 жовтня у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 6131 про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" щодо подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Метою проєкту Закону є виключення громадських організацій та органів самоорганізації населення з переліку юридичних осіб, на яких поширюється зобов'язання подавати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників юридичної особи відповідно до пункту 9 частини другої статті 9 Закону.

Крім того, зареєстровано законопроєкт № 6131-1, яким пропонується у пункті 9 частини другої статті 9 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» додати до переліку юридичних осіб, інформація про кінцевого бенефіціарного власника яких не міститься у Єдиному державному реєстрі громадські організації та їх структурні утворення, а саме:

- молодіжні та дитячі громадські організації та їх структурні утворення;

- громадські спілки та їх структурні утворення;

- благодійні організації та їх структурні утворення.

Законотворці зазначають,що це необхідно для уникнення зайвої бюрократії та зменшення навантаження на Центри надання адміністративних послуг, державних реєстраторів та керівників неприбуткових організацій (громадських організацій, молодіжних та дитячих громадських організацій, громадських спілок, благодійних організацій та їх структурних утворень) через звільнення зазначених організацій від необхідності надання інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Також читайте: За неповідомлення про кінцевих бенефіціарних власників восени штрафувати не будуть

Термін подання структури власності можуть продовжити на рік

Правила розкриття структури власності: роз'яснення Мін'юсту

Бажаєте дізнатись всю інформацію про конкурентів і партнерів? Отримайте повні дані з реєстрів завдяки IT-рішенню Liga360. Дізнавайтесь про керівників та бенефіціарів компаній, зміни видів діяльності в держреєстрі, про останні тендери та судові рішення. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готовими до будь-яких ризиків з контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини