Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвестиційна карта України: Мінекономіки незабаром презентує перелік проектів

Реклама

Мінекономіки провело моніторинг інвестиційних проектів для подальшого формування економічно-соціальної матриці регіонів. Були визначені проекти, які можуть стати драйверами розвитку регіонів у розрізі залучення інвестицій та створення нових робочих місць. За кілька тижнів Мінекономіки презентує інвестиційну мапу України. Про це розповів Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Олексій Любченко.

«За ініціативи Президента України Володимира Зеленського розроблені документи, які визначають стратегію економічного розвитку України, з урахуванням глобальних світових трендів та внутрішніх можливостей держави. Це План трансформації України та Національна економічна стратегія до 2030 року. Поставили перед собою амбітні плани - залучення інвестицій у вітчизняну економіку та створення не менше 350 тис. робочих місць щороку», - зазначив Олексій Любченко.

Упродовж останнього часу Мінекономіки проводило активну роботу з місцевими владами над розробкою переліку інвестиційних проектів, які можливо реалізувати упродовж наступних трьох років. Наразі в Мінекономіки проводиться робота з аналізу цієї інформації для створення інвестиційної мапи України. Цей проект реалізується за ІТ підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

«Незабаром презентуємо наші напрацювання - інвестиційну мапу України, на якій буде чітко видно, де і що можливо реалізувати - де є людський капітал, де перспективи запровадження професійного навчання з визначених напрямів тощо. Ми, в свою чергу, маємо низку потужних інструментів для підтримки інвесторів - «інвестняні», можливість створення індустріальних парків тощо. Будемо працювати індивідуально з кожним інвесторам та місцевими владами, щоб досягти найкращих результатів», - прокоментував Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Олексій Любченко.

Нагадаємо, що Мінекономіки були визначені точки росту, до яких віднесено 12 видів економічних діяльності, які поєднані у 5 умовних кластерів. В Мінекономіки впевнені, що реалізація інвестиційних проектів саме в цих галузях дозволять максимально ефективно досягти визначених цілей.

«Технологічне виробництво» - виробництво інших транспортних засобів, виробництво електричного устаткування, виробництво машин і устаткування, не віднесених до інших угруповань;

«Енергетична безпека та декарбонізація» - добування сирої нафти та газу, виробництво продукції нафтоперероблення, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря;

«Безпека Життя» - охорона здоров'я, наукові дослідження та розробки;

«Місто майстрів» - сільське господарство, харчова промисловість, текстильне виробництво;

«Транспорт» - транспорт, складське господарство.

Як бізнесу оцінити ефективність медіапроявів та лояльність ЗМІ? З рішенням LIGA360:PR-менеджер. Отримуйте автоматичні звіти про тональність згадок, найбільш резонансні теми, прогнозні охоплення. Моніторинг охоплює 15 тис. джерел, включно з соцмережами, форумами, сайтами відгуків й традиційними ЗМІ. Замовте тестовий доступ за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини