Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде ДПС перевіряти ФОПів щодо наявності касових апаратів з 1 січня

Реклама

Державна податкова служба не проводитиме масові перевірки ФОПів щодо наявності касових апаратів з 1 січня.

Про це в інтерв'ю Економічній правді повідомив виконувач обов'язків Голови ДПС Євген Олейніков.

Пан Олейніков зазначив, що до кінця карантину діє мораторій на перевірки бізнесу.

"Після 1 січня ми вже будемо звертатися і нагадувати, що, поки діє мораторій, потрібно скористатися цим, встановити РРО і почати його застосовувати. Тобто, на першому етапі переважно будемо переконувати", - зазначив Євген Олейніков.

За його словами, навіть у разі завершення мораторію на перевірки бізнесу, ДПС не проводитиме масштабних перевірок малих підприємців на предмет наявності касових апаратів.

"У Державній податковій службі працює до 25 тисяч осіб. Тобто, нам треба було б відкласти усі справи і займатися тільки перевірками ФОПів, причому без якогось відчутного ефекту. З цього приводу в нас філософія приблизно така: понад 70% платників податків - доброчесні. Вони виконують законодавство і готові його далі виконувати. Ми маємо гарантувати, щоб ці правила виконували і решта 30%. Якщо ми цього забезпечити не зможемо, то чесний бізнес не буде терпіти нечесну конкуренцію і теж буде ухилятися від виконання правил. Отже, якщо ми здійснимо точковий тиск на найбільш відвертих, найбільш зухвалих порушників, то виконаємо не стільки фіскальну функцію, скільки демонстраційну." , - зазначив виконувач обов'язків Голови податкової.

З 1 січня 2022 року набирає чинності закон, відповідно до якого використання касових апаратів стане обов'язковим для всіх ФОПів, які проводять розрахункові операції. Ця норма не стосуватиметься тих ФОПів, які таких операцій не проводять.

Також читайте: Хто з ФОПів ІІ-ІV груп не звільняються від використання РРО у 2021 році

Тримайте законодавчі зміни на контролі з LIGA360:Керівник. У системі доступно все законодавство, новини, чати та інструменти моніторингу. Дізнайтеся більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини