Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мороз, сонце і холодні дощі: прогноз погоди на вихідні 4–5 грудня

3 грудня 2021, 17:24
382
0
Реклама

Цього року зима прийшла до України за графіком. У перші грудневі вихідні, за даними Sinoptik.ua, погода буде звичною для нашого регіону - нестійкою, із невеликими денними морозами, мокрим снігом та відносно високою температурою у деяких областях.

Погода в суботу 4 грудня

У суботу вдень у центральних, північних та західних областях очікується погода без опадів. Буде досить прохолодно і вогко, температура коливатиметься від -1 °С до +2 °С, тож без рукавичок на прогулянці не обійтись. Уночі різко похолодає на Закарпатті, в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях - стовпчики термометрів тут опустяться до -10-11 °С. Уночі буде у Київській, Чернігівській, Сумській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій та Хмельницькій областях буде невеликий мороз (до -4 °С). У Полтавській та Кіровоградській областях може йти мокрий сніг.

На півдні та сході, що потрапили в теплий сектор циклону, обійдеться без морозів, але пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. Найтеплішою погода на вихідні буде у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях - до +8-9 °С удень. Це дуже високий показник для грудня, тому беріть парасольки, термос із чаєм і хоча б кілька годин проведіть на свіжому повітрі - лікарі запевняють, що прогулянки у вогку погоду поліпшують сон та полегшують дихання.

Погода в неділю 5 грудня

У неділю погода в центрі, на півночі та на заході країни не відрізнятиметься від суботньої. Повітря прогріється до +1 °С, а вночі трохи підморозить - температура опуститься до -1 °С. За прогнозом Sinoptik.ua, вдень можливий сніг в Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій та Львівській областях. Будьте обережні та уважні на дорогах! У південних та східних регіонах буде прохолодно - стовпчики термометрів покажуть +3-6 °С. Мокрий сніг із дощем пройде у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях.

Погода на понеділок

Наступний тиждень буде сніжним і вогким - ясної погоди не варто чекати в жодному регіоні. На заході, півночі та на Київщині в понеділок пройде мокрий сніг, стовпчики термометрів не піднімуться вище +1 °С. На півдні буде помірно прохолодно (до +7-10 ° С), а замість снігу очікуються дощі. У східних регіонах тиждень відкриє похмура погода, без істотних опадів, температура повітря становитиме +4-8 °С.

У неділю спостерігайте за круками!

Почувши зранку на Прокопів день, 5 грудня, голосне каркання круків на верхівках дерев, наші пращури починали готуватися до хуртовини та сильних морозів. Якщо ж птахи ходили по землі, чекали на відлигу. А ще саме цього дня слов'яни готували до зими старі сани чи купували нові - вважалося, що тоді вони прослужать довгі роки. Тож, якщо ви ще не купили снігокат або «ватрушку», саме час влаштувати шопінг цієї неділі!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини