Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні заборонять використання ароматизованих сигарет та електронних виробів: Закон прийнято

Реклама

Сьогодні, 16 грудня, Верховна Рада прийняла Закон
"Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну" (проєкт № 4358).

Закон дає визначення ряду термінів, зокрема: «бездимний тютюновий виріб», «електронна сигарета», «новітній тютюновий виріб», «рідини, що використовуються в електронних сигаретах» тощо.

Законом забороняється використання ароматизованих сигарет і електронних виробів. Також встановлюються вимоги для виробництва і реалізації тютюновій продукції, електронних сигарет, бездимних тютюнових виробів щодо: вмісту шкідливих речовин; оформлення упаковки, зокрема, медичних попереджень споживачів; обмеження реалізації (продажу) та вживання; рекламування.Визначається відповідальність за порушення встановлених норм.

Цей Закон набирає чинності через вісімнадцять місяців з дня його опублікування, крім:

абзаців чотирнадцятого-шістнадцятого підпункту 7 пункту 1 розділу І, які набирають чинності з дня опублікування цього Закону;

абзаців другого-тринадцятого, сімнадцятого-двадцять четвертого підпункту 7 пункту 1 розділу І, які набирають чинності через двадцять чотири місяці з дня опублікування цього Закону;

підпункту 9 пункту 1 розділу І, який набирає чинності через шість місяців з дня опублікування цього Закону;

абзаців четвертого, п'ятого, двадцять першого та п'ятдесят першого підпункту 1, підпункту 8 пункту 1 розділу І, які набирають чинності з 1 червня 2022 року.

Як обирати надійних партнерів та контрагентів? На єдиній ІТ-платформі для твого бізнесу LIGA360. Перевіряй дані у 400 реєстрах та відкритих джерел, отримуй миттєві сповіщення про будь-які зміни. Замовляй презентацію ІТ-платформи прямо сьогодні та дій на 360!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини