Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як рекламодавці сплачуватимуть штрафи за дискримінаційну рекламу

Реклама

Мінекономіки підготувало новий проект Порядку сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України "Про рекламу" щодо реклами про вакансії (прийом на роботу).

Нагадаємо, дискримінаційна реклама за ознакою статі під забороною з 8 січня.

У разі порушення вимог статті 24-1 Закону про рекламу рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Штраф сплачуватиметься на підставі розпорядчого документу Держпраці, прийнятого на підставі акту перевірки за результатами розгляду справи, дослідження матеріалів та вирішення питання щодо наявності підстав для накладення штрафу (розпорядження або іншого розпорядчого документу).

Рекламодавці сплачують суму штрафу в державний бюджет за місцем їх державної реєстрації як юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців на рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.

Штраф потрібно сплатити в п'ятнадцятиденний термін з для отримання розпорядчого документу Держпраці. У разі несплати рекламодавцем штрафу протягом 15 календарних днів з дня вручення або направлення розпорядчого документа, якщо цей розпорядчий документ не був оскаржений, сума штрафу стягується в судовому порядку.

Держпраці та її територіальні органи ведуть облік справ про порушення вимог статті 24-1 Закону України "Про рекламу" щодо реклами про вакансії (прийом на роботу), розпорядчих документів (розпоряджень або інших розпорядчих документів), прийнятих за результатами розгляду цих справ, та відомостей про сплачені штрафи.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини