Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Три місяці працюємо на перемогу: 10 кроків компанії LIGA ZAKON для підтримки бізнесу та держави

24 травня 2022, 16:40
505
0
Реклама

Перші дні повномасштабного вторгнення

Основні питання, які постали перед нами в перші хвилини повномасштабного вторгнення - це безпека співробітників і підтримка працездатності наших продуктів. Ми зосередилися на них одночасно, бо жодним із них не можна було нехтувати. Коли стало зрозумілим, що команда, яка може забезпечити життєдіяльність компанії, перебуває в безпечних умовах, то, не гаючи часу, почали запроваджувати рішення, спрямовані не тільки на безперебійну роботу наших продуктів, а й на те, щоб допомогти державі та суспільству впоратися з першими викликами періоду дії воєнного стану.

Узяти в роботі курс на перемогу

Першим кроком компанії LIGA ZAKON щодо роботи на перемогу стало рішення зробити все, щоб українські компанії, підприємства й організації могли під час війни працювати.

Наша компанія завжди відповідально відносилась до питань інформаційної безпеки. Тому ще до початку повномасштабного вторгнення ми реалізовували у своїй політиці Zero Trust - модель безпеки, яка має концепцію нульової довіри. Тож і після повномасштабного вторгнення ми можемо забезпечити безперебійну роботу та захистити інформацію, наявну в наших базах, від різноманітних кібератак.

Утім, у період воєнних дій на всій території нашої держави актуальним стало питання альтернативного варіанту під'єднання до мережі "Інтернет" на випадок відключення зв'язку. Тож наша компанія вирішила доєднатися до супутникового інтернету від SpaceX та замовити Starlink. На цей час частина супутникових приладів від Ілона Маска вже в Україні.

Задля ще більшої впевненості в безпеці ми перенесли локальну інфраструктуру з основними сервісами в європейський дата-центр, щоб забезпечити захист і стабільну роботу бізнесу. Критично важливі IT-сервіси LIGA ZAKON було розміщено на базі гіперконвергентної інфраструктури.

Консультації для бізнесу під час війни

Консультації для бізнесу - це те, чим ми могли оперативно забезпечити українські компанії, щоб вони мали змогу працювати. З уведенням воєнного стану ми всі змушені були перейти в новий невідомий раніше формат роботи. Український бізнес постав перед низкою нововведень на законодавчому рівні.

Також ми запустили спеціалізований довідково-аналітичний проєкт "Бізнес під час війни", який розміщено на порталі "Бізнес". Там ми щоденно оновлюємо важливу інформацію для бізнесу.Інформацію розміщено у відкритому доступі. Так, за три місяці для бізнесу в межах проєкту було підготовано 450 матеріалів.

Також LIGA ZAKON періодично організовує безкоштовні вебінари професійних фахівців, які стосуються нюансів роботи українських компаній під час війни. За три місяці вже відбулося 7 таких заходів, у яких узяли участь майже 20 тисяч слухачів.

Почути, що саме потрібно бізнесу - важливо для LIGA ZAKON

Різноманіття секторів українського підприємництва потребує індивідуального підходу до роботи кожного. Тому ми вирішили дати можливість компаніям та організаціям звертатися до фахівців LIGA ZAKON з індивідуальними питаннями. Для цього організували телеграм-канал "Бізнес запитує - LIGA360 відповідає".

Так, за допомогою телеграм-каналу ми можемо бути ближчими до бізнесу, а бізнес - ближчим до нас. За три місяці воєнного стану підприємці отримали вже майже 600 відповідей та консультацій щодо складних питань, пов'язаних із роботою.

Доступ 24/7 до держреєстрів та оперативне оновлення документів під час дії воєнного стану.

У LIGA ZAKON вирішили, що обов'язок компанії - підтримувати актуальність бази нормативно-правових актів і забезпечувати безперервний доступ до неї для фахівців і бізнесу в нашій IT-платформі LIGA360, адже інформаційний фонд Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів досить довго не працював, а на порталі ВРУ інформація оновлюється із затримкою.

Також 24/7 ми надаємо доступ до матеріалів судової практики довоєнного часу в обсязі відкритої частини Єдиного державного реєстру судових рішень, попри те, що доступ до Реєстру теж тимчасово зупинено.

В Інформаційно-правових системах у LIGA360 оперативно відбувається оновлення документів. Лише за три місяці дії воєнного стану було розміщено 9500 нових актів та інших видів інформації й актуалізовано понад 4 тисячі інформаційних одиниць, що в умовах воєнного стану та переміщення наших співробітників у пункти безпеки дійсно велика справа.

Крім того, ми щодня оновлюємо й повну базу матеріалів практики Європейського суду з прав людини. На цей час у ній налічується 75 200 документів.

Надання органам державної влади безкоштовного доступу до ІТ-платформи LIGA360

Для державних інституцій на період воєнного стану LIGA ZAKON надала повний доступ до ІТ-плаформи LIGA360. Лише за перші тижні повномасштабної війни безкоштовний доступ отримали майже 4 тисячі фахівців органів законодавчої та центральної влади: представники Кабінету Міністрів України, міністерств і відомств, системи органів прокуратури, Збройних Сил України. Також доступом до ІТ-платформи LIGA360 було забезпечено значну частину судів України. Сьогодні ця цифра вже перейшла позначку 6,5 тисяч наданих доступів.

LIGA360 забезпечила державним службовцям цілодобовий доступ до: оперативних новин і нововведень, найповнішої бази нормативно-правових актів, аналітики та роз'яснень, довідкової та консультаційної інформації. Функціонал Системи аналізу судових рішень VERDICTUM надає доступ до матеріалів судової практики в обсязі відкритої частини Єдиного державного реєстру судових рішень довоєнного періоду, а також до повної бази та щоденних оновлень матеріалів практики Європейського суду з прав людини в межах стандартних обсягів надходжень. Окрім того, ми надаємо доступ до інформації про юридичних і фізичних осіб (CONTR AGENT). А в контексті виявлення бенефіціарів та їхніх зв'язків із російською стороною аналіз партнерів і постачальників сьогодні є дуже важливим. У LIGA360 зробити це абсолютно можливо, що дуже цінно для української влади.

Наповнення інформаційного поля лише достовірними новинами

На інформаційно-аналітичних порталах LIGA ZAKON оперативно розміщуємо найактуальнішу інформацію. Зокрема, новини й аналітику від експертів, яку для бізнесу, юристів, суспільства важливо знати під час війни, доповнюємо кілька разів на день.

За три місяці від початку повномасштабного наступу на територію України на порталах LIGA ZAKON було випущено більш ніж 1663 новини воєнного часу та понад 107 аналітичних статей.

За цей період портали LIGA ZAKON зібрали 15 831 948 відвідувачів.

Удосконалення платформи відповідно до умов воєнного часу

Ми розуміємо, що користувачі LIGA360 - це українці, які працюють у цей складний час, а робота в умовах війни потребує оперативності, зручності в користуванні та надійності. Тож ми зобов'язані зробити все можливе й адаптувати нашу систему так, щоб нею було зручно користуватися. Тому задля досягнення цієї мети LIGA ZAKON запустила чимало новинок у продуктах LIGA360.

Одна з них - новий сервіс аналізу та роботи з даними "Графічні зв'язки". Це інструмент в ІПС в LIGA360, функціонал якого зображає результати пошуку (список нормативно-правових актів) у зручній візуальній формі - у вигляді пов'язаних між собою кіл різного розміру й кольору. Новий сервіс є унікальною розробкою для України та трендом у світі.

"Воєнний стан" - це новий інформаційний модуль у рішенні LIGA360. Він забезпечує доступ до інформації про законодавчі зміни, роз'яснень від органів влади, аналітичних і консультаційних матеріалів від експертів LIGA ZAKON, новацій на актуальні теми, новин у сфері економіки від топових українських ЗМІ та з офіційних джерел, а також можливість переглядати матеріали російської пропаганди, щоб мати змогу аналізувати риторику країни-агресора.

Швидко впоратися з управлінням договірною роботою допоможе новий функціонал "Шаблони". Тут доступні різноманітні шаблони договорів від LIGA ZAKON, а також є можливість створити власний зручний макет шаблону, який відповідатиме індивідуальним запитам. Для тих фахівців, які працюють за кордоном, корисними будуть шаблони англійською мовою. Під час воєнного стану дуже важливо бути гнучким до змін та оперативним - із цим допоможе впоратися без особливих зусиль функціонал "Шаблони".

У LIGA360 розміщено оновлюваний кілька разів на день перелік нотаріусів, які працюють під час війни, і перевірений список волонтерських організацій, до яких можна звернутися за потреби. Ця інформація є доступною кожному користувачеві мережі "Інтернет".

За три місяці дії воєнного стану, щоб бізнес мав змогу працювати на перемогу й отримував усю необхідну інформацію вчасно, фахівці компанії LIGA ZAKON індивідуально налаштували в рішенні LIGA360 понад 100 інформаційних дашбордів для клієнтів.

Також, як уже було загадано, важливою на сьогодні є інформація про зв'язки українських бізнес-партнерів зі стороною ворога, адже російський та/або білоруський слід у контрагентів може мати руйнівні наслідки для бізнесу. Рішення LIGA360 допомагає розв'язати цю проблему в один клік. Достатньо ввести код ЄДРПОУ, назву підприємства чи прізвище власника й переглянути детальну інформацію про компанію. Якщо засновник, бенефіціар чи керівник компанії мають стосунок до російської федерації чи республіки білорусь - система сповістить вас про це.

Об'єднати зусилля з компанією світового рівня - крок задля перемоги

Компанія LIGA ZAKON уклала договір із найбільшою відкритою базою даних компаній у світі OpenCorporates, яка налічує інформацію про більш ніж 198 мільйонів компаній зі 140 юрисдикцій.

Для того щоб надавати для України максимум достовірної інформації, ми зв'язалися з OpenCorporates і провели низку зустрічей, присвячених обговоренню потенційних способів співпраці. На той момент це передбачало можливість використання даних на платній основі. Але тепер через повномасштабне вторгнення росії на територію України з представниками OpenCorporates було розроблено спеціальну схему соціального проєкту.

Тож LIGA ZAKON від OpenCorporates безкоштовно отримує дані та інкорпорує їх у функціонал CONTR AGENT у LIGA360. Завдяки цьому й відбувається відображення зв'язків бенефіціарних власників, зокрема російського та білоруського походження, що для України сьогодні особливо актуально.

Отримана від найбільшої у світі бази даних інформація буде доступна безкоштовно на IT-платформі LIGA360 для представників державних органів і журналістів-розслідувачів.

Власноруч захищаємо цілісність України

Співробітники LIGA ZAKON гідно несуть службу та займаються волонтерством. Зокрема, чимало наших колег боронять українські землі в лавах Збройних Сил України і тримають варту на постах у ТРО.

Компанія LIGA ZAKON також не стоїть осторонь біди, яка торкнулася нашої Батьківщини. Так, напередодні свята Воскресіння Христового наша компанія оголосила марафон зі збору коштів для формування великодніх кошиків для літніх людей, які залишилися в "гарячих точках". Також ми взяли на себе обов'язок у дні Великодніх свят забезпечити необхідним дідусів і бабусь Горностайпільського будинку-інтернату для людей похилого віку та інвалідів. Так, до свята було доставлено 85 великодніх кошиків на загальну суму 32 954,50 грн. Крім того, ми звернулися до клієнтів нашої компанії із закликом доєднатися до марафону й отримали чималу підтримку для допомоги літнім людям під час війни.

Ми працюємо, щоб і бізнес міг працювати. Економічний фронт, на якому сьогодні "воюють" українські компанії, надважливий, адже саме робота бізнесу тримає економіку на плаву й саме він відбудовуватиме країну, коли ми переможемо ворога!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини