Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують встановити адмінвідповідальність за незаконну рекламу на будинках

Реклама

У Раді зареєстровано проект №7558, яким пропонують запровадити адміністративну відповідальність за незаконну рекламу на територіях, будинках та спорудах без згоди їх власників.

Проектом Закону пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 154-1 , передбачивши адміністративну відповідальність за розміщення реклами на територіях, будинках та спорудах у будь-якій формі, у тому числі шляхом посилання на технічні ресурси (веб-сайти, веб-сторінки, електронні комунікаційні мережі, інформаційні (автоматизовані) системи, інші технічні засоби електронних комунікацій тощо) або засоби зв'язку (зокрема мобільні), без письмової згоди власників таких територій, будинків та споруд або уповноважених ними органів (осіб).

Санкцію за зазначене порушення пропонується встановити у вигляді штрафу в розмірі від 60 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 - 2040 грн).

Розгляд справ пропонується віднести районним, районним у місті, міським чи міськрайонним судам (суддям). Право складати протоколи - представникам органів Національної поліції, посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами, а також члени громадських формувань з охорони громадського порядку.

Крім того, проектом пропонується також доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею 315-1, передбачивши кримінальну відповідальність за розміщення реклами на територіях, будинках та спорудах у будь-якій формі, з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів, зокрема розміщення реклами технічних ресурсів (веб-сайтів, вебсторінок, електронних комунікаційних мереж, інформаційних (автоматизованих) систем, інших технічних засобів електронних комунікацій тощо) або засобів зв'язку (зокрема мобільного), що використовуються з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів.

Санкцію за цей злочин пропонується встановити у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Крім того, проектом Закону пропонується уточнити статтю 16 Закону України «Про рекламу» про те, що зовнішня реклама на територіях, будинках та спорудах розміщується саме за письмовою згодою їх власників або уповноважених ними органів (осіб).

Миттєво аналізуй нововведення законодавства, що впливають на бізнес. LIGA360:Керівник містить важливі законопроєкти й роз?яснення щодо очікуваних змін. Результати пошуку представлені у візуальній формі, щоб швидко отримати найважливіші документи та переглянути їх зв'язки. Замовте рішення LIGA360:Керівник прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини