Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив два євроінтеграційні законопроекти у сфері довкілля

Реклама

Верховною Радою 18 липня прийнято в цілому законопроект № 0154 про ратифікацію Поправки та Другої поправки до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті, поданий Президентом України. “За” проголосували 323 народних депутати.

Законопроект розширює перелік видів діяльності, на які поширюється Конвенція, запроваджує моніторинг та постійну звітність про виконання Конвенції. Це особливо важливо у повоєнний період. Адже Україна має відбудовуватися за європейськими стандартами та вимогами.

Також Парламент ухвалив у першому читанні урядовий законопроект № 6477 «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів». За його прийняття віддали свій голос 296 народних обранців.

Ще у 2016 році Україна ратифікувала Київський протокол Орхуської Конвенції, підтвердивши готовність вести свою екологічну політику відкрито, взаємодіяти з громадянами та залучати їх до вирішення довкіллєвих питань. Із прийняттям законопроекту наша держава зможе виконати цю умову та повністю імплементувати Протокол про реєстри викидів та перенесення забруднювачів.

“Незважаючи на війну, ми маємо виконувати свої євроінтеграційні зобов'язання. Схвалення законопроектів ще раз підтверджує серйозність намірів України стати частиною Європейського Союзу”, - зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За матеріалами сайту КМУ.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини