Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ перевіряє фінансові транзакції компаній та правомірність відшкодування ПДВ

Реклама

У БЕБ розповіли, що їх аналітики досліджують господарські операції компаній, зокрема, їх фінансові транзакції, обсяги імпортованих товарів та правомірність декларування бюджетного відшкодування ПДВ.

Так, у результаті аналізу встановлено, що підприємства задекларували суму податкового кредиту, яка перевищила їх податкові зобов'язання та сформували від'ємне значення ПДВ за рахунок залишків, імпортованих, впродовж 2021 року товарів, та подали заяви про повернення суми бюджетного відшкодування у розмірі 128 млн грн. 

Детективи Бюро, під час огляду складських приміщень встановили, що зазначені товарні залишки фактично відсутні. Їх реалізували раніше та не відобразили в податковій та фінансовій звітностях.

Співробітники Бюро направили до ДПС рекомендації щодо проведення перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ. Нещодавно, службові особи зазначених суб'єктів господарювання подали уточнюючі розрахунки та зменшили заявлену до відшкодування суму на рахунок платника у банку податкових зобов'язань без від'ємного ПДВ.

Необґрунтоване відшкодування ПДВ в розмірі майже 128 млн грн. було упереджено. 

Співробітники БЕБ відповідно до своїх повноважень, аналізують зовнішньо-економічну діяльності компаній для упередження виведення коштів за кордон та незаконного відшкодування ПДВ.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини