Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон, що дозволяє кредитним спілкам тимчасово зупиняти свою діяльність

Реклама

17 серпня набув чинності Закон від 27 липня 2022 року № 2463 (за виключенням п. 8 і п.п. 1 п. 9, які вступлять у силу з 01 грудня 2022 року), що вносить зміни до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв'язку і що вносить зміни до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні». Він спрямований на підтримку стабільної роботи фінансового сектору під час війни.

Так, Законом запроваджується можливість тимчасового зупинення діяльності кредитної спілки у зв'язку з воєнним станом та її подальшого відновлення. Відповідні рішення ухвалюватимуться спостережною радою кредитної спілки. Це дозволить попередити кризу неплатоспроможності на ринку, а вкладникам кредитних спілок зберегти свої заощадження.

Крім того, розширюються повноваження Національного банку. Зокрема, під час особливого періоду, що включає період дії воєнного стану та період відбудови після закінчення воєнних дій, регулятор вестиме рахунки державних органів, призначені для забезпечення потреб держави у відсічі збройної агресії рф проти України та ліквідації її наслідків, а також для благодійних пожертв та гуманітарної допомоги.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Закон передбачає і інші зміни, серед яких:

  • спрощення процедури залучення вільних до розміщення коштів централізованих страхових резервних фондів, створених при Моторному (транспортному) страховому бюро України, для придбання облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації»;

  • наділення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повноваженнями визначати особливості функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб, виведення неплатоспроможних банків з ринку та здійснення ліквідації банків в умовах воєнного стану чи під час особливого періоду.

Зазначений Закон має маті забезпечити ефективне функціонування фінансового сектору в умовах воєнного стану, а також дозволить пом'якшити негативні тенденції на ринку фінансових послуг.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини