Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ розслідує ухилення від сплати податків на 42 млн грн підприємством колишнього народного депутата

Реклама

Детективи Бюро економічної безпеки України розпочали досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами ухилення від сплати податків на 42 млн грн сільськогосподарським підприємством колишнього народного депутата. Про це повідомляється на сайті БЕБ.

Слідством встановлено, що службові особи одного із сільськогосподарських підприємств, протягом 2021 року, документально оформлювали фінансово-господарські операції із закупівлі зернових культур у суб'єктів господарювання з ознаками «фіктивності». Використання такої схеми дозволило порушникам ухилитися від сплати податків на суму 42,4 млн грн. Зазначене сільськогосподарське підприємство пов'язують з колишнім народним депутатом та відомим бізнесменом.

Злочинну схему викрито за результатами інформаційно-аналітичної діяльності фахівців Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що кваліфікується за ч. 3 ст. 212 КК України здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: БЕБ арештувало активи та товари компанії Brocard;

Бюро економічної безпеки виявило схему ухилення від сплати податків на суму понад 14 млн грн

Маєш сумніви щодо свого управлінського рішення? Звіряйся з LIGA360:Керівник. Отримай надійне джерело для: перевірки контрагентів, пошуку законодавчих позицій, аналітики та алгоритмів дій для бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини