Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРЦ Ocean Plaza готується відновити роботу у жовтні, 2/3 його прибутку перераховуватиметься державі

Реклама

ТРЦ Ocean Plaza у Києві планує відновити роботу в жовтні. Про це інформує агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення керуючої компанії торгового центру "Київ Молл Менеджмент".

У «Київ Молл Менеджмент» зазначили, що скасування арешту на нерухомість, кошти на рахунках та 33% корпоративних прав власника ТРЦ - ТОВ "ІС Либідь" та її учасника ТОВ "Авангард-Віларті", що належать українському бізнесмену Василю Хмельницькому, дозволить відновити роботу об'єкта, забезпечити робочими місцями 3 тис. співробітників, а також 80 підрядних організацій та 395 орендарів.

Водночас у повідомленні наголошується, що збереження під контролем АРМА 67% корпоративних прав розцінюється керуючою компанією як рішення на користь держави, української економіки та бізнесу.

За інформацією від міноритарного акціонера ТРЦ компанії UDP, весь прибуток іноземного акціонера, корпоративні права (67%) якого заарештовано, після відновлення роботи ТРЦ буде перераховано до державного бюджету України.

У компанії повідомили, що утримання непрацюючого ТРЦ завдає 100 млн грн збитків на рік. Водночас сукупна сума податків бізнесу, який працював у ТРЦ до повномасштабного російського вторгнення, становила близько 1,37 млрд грн за 2021 рік, податкові відрахування самого торгового центру - 295 млн грн на рік.

"Компанія UDP, як український акціонер ТРЦ Ocean Plaza, підтримує будь-яке рішення держави щодо 67% акцій торговельного центру, які контролювалися іноземними акціонерами. Український акціонер сприятиме виконанню всіх подальших офіційних рішень держави, прийнятих щодо прав іноземних власників, спрямовуючи всі зусилля на забезпечення роботи ТРЦ та бізнесу для економічної стабільності та нашої перемоги", - зазначила UDP.

Довідково

У 2012 році ТРЦ Ocean Plaza було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга. Пізніше, у 2019 році бізнесмен Василь Хмельницький придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza через UPD Holdings Limited. 2021 року він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову, проте угоду ще не завершено.

В рамках кримінального провадження до управління АРМА було передано заарештовані корпоративні права ТРЦ Ocean Plaza на суму понад 350 млн грн.

Пізніше Печерський районний суд Києва ухвалив рішення скасувати раніше встановлений арешт на будівлю ТРЦ в частині використання об'єкта та на кошти на рахунках його власника - ТОВ "ІС "Либідь".

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини