Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощене регулювання трудових відносин: яку суму компенсації виплачує роботодавець у разі звільнення за його ініціативи

Реклама

У Держпраці нагадали, що відповідно статті 49-8 КЗпП розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця при спрощеному регулюванні трудових відносин з підстав, не передбачених цим Кодексом, здійснюється з обґрунтуванням причин такого розірвання та з наданням працівнику компенсаційної виплати в розмірі та у порядку, визначених трудовим договором, але не менше:

  • половини мінімальної заробітної плати - якщо сума періодів роботи працівника у цього роботодавця становить не більше 30 днів;

  • мінімальної заробітної плати - якщо сума періодів роботи працівника у цього роботодавця становить понад 30 днів;

  • трьох мінімальних заробітних плат - якщо сума періодів роботи працівника у цього роботодавця становить понад один рік;

  • п'яти мінімальних заробітних плат - якщо сума періодів роботи працівника у цього роботодавця становить понад два роки.

При розрахунку компенсації застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений законом на день розірвання трудового договору (на разі це 6500 грн).

Читайте також:

Нова модель трудових відносин з працівниками

Спрощене регулювання трудових відносин: кого стосуються чергові зміни в КЗпП

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини