Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці надало роз'яснення щодо невикористаної відпустки при переведенні на інше підприємство під час війни

Реклама

Східне міжрегіональне управління Держпраці надало роз'яснення за зверненням працівника щодо невикористаної відпустки при переведенні на інше підприємство. Це питання було чітко врегульовано законодавством, але нещодавно відбулися зміни, обумовлені запровадженням військового стану в Україні.

На вимогу воєнного часу та обставин, які склалися в країні у зв'язку з військовою агресією рф, Законом від 01.07.2022 № 2352 внесено зміни до КЗпП, зокрема виключено статтю 81, якою було передбачено, що за бажанням працівників, переведених на роботу з одного підприємства, установи, організації на інше підприємство, в установу, організацію, які не використали за попереднім місцем роботи повністю або частково щорічну основну відпустку і не одержали за неї грошової компенсації, щорічна відпустка повної тривалості надається до настання шестимісячного терміну безперервної роботи після переведення.

Згідно з частиною першою статті 12 Закону № 2136 «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у разі звільнення працівника у період дії воєнного стану йому виплачується грошова компенсація відповідно до статті 24 Закону «Про відпустки».

Таким чином, на сьогодні у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи (стаття 83 КЗпП та стаття 24 Закону про відпустки).

А ваш HR-департамент працює на всі 100? Рішення LIGA360 автоматизує усі щоденні завдання вашої команди. Моніторте бренд роботодавця, діліться шаблонами та інструкціями для кадрового обліку, слідкуйте за змінами трудового законодавства. Тільки зараз підключіть 5 співробітників усього за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини