Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ігор Кузін заявив, що загальнонаціонального локдауну через ковід не буде, але у регіонах можливі карантинні обмеження

Реклама

Загальнонаціональні локдауни через ковід впроваджуватись не будуть, однак ті чи інші карантинні заходи чи обмеження можуть застосовуватися в окремих областях з огляду на безпекову та епідеміологічну ситуацію.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров'я, Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає Укрінформ.

“За можливості МОЗ радить застосовувати ті чи інші профілактичні або протиепідемічні обмеження. На національному рівні не планується впроваджувати загальнонаціональний локдаун або якісь заходи з обмеження, але тим не менш на рівні областей в залежності від безпекової, епідеміологічної ситуації можуть застосовуватися ті чи інші профілактичні заходи з протидії ковіду. Відповідними рішеннями комісії ТЕБ та НС області можуть застосовувати масковий режим у місцях масового скупчення, в громадському транспорті, рекомендувати носити маски в закладах охорони здоров'я. Такі заходи можуть зменшувати кількість нових випадків коронавірусної хвороби. Ми закликаємо області все ж таки використовувати цей механізм”, - зазначив Ігор Кузін.

За його словами, при запровадженні карантинних обмежень важливо зберігати баланс між безпековими питаннями та впливом цих заходів на зростання кількості випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

Головний санлікар нагадав, що у зв'язку з оголошенням в Україні воєнного стану протиепідемічні заходи в країні не були скасовані, а лише призупинені.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини