Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Ощадбанк" сплатив майже 14 млн грн штрафу за концентрацію без дозволу АМКУ

Реклама

АТ «Державний ощадний банк України» сплатило в повному обсязі штраф у розмірі понад 13 млн грн, накладений Антимонопольним комітетом за здійснення концентрації без дозволу Комітету. Законність встановленого порушення та розміру штрафу підтвердив Господарський суд міста Києва.

«Наголошуємо, законодавство не звільняє банківські установи від необхідності отримувати дозвіл на концентрацію (за виключенням ситуацій, передбачених пунктом 5 частини третьої статті 22 Закону «Про захист економічної конкуренції»). Тож «Ощадбанк» мав змогу уникнути значного штрафу у разі вчасного отримання дозволу АМКУ на концентрацію», - йдеться у повідомленні Комітету.

Довідково

У 2021 році Антимонопольний комітет оштрафував «Ощадбанк» на 13 881 615 гривень за здійснення концентрації без його дозволу. Було встановлено, що товариство придбало цілісний майновий комплекс споруд «Рибного ярмарку та комплексу по зберіганню, виробництву продуктів харчування для ТОВ «Логістик центр «Скандинавія». При цьому до АМКУ за отриманням обов'язкового дозволу воно не зверталося.

Розслідування та збір доказів у справі тривали майже 4 роки. Причиною цьому було невизнання «Ощадбанком» факту порушення.

Як топменеджерам ефективніше управляти компанією? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Отримайте повноту інформації для захисту від правових ризиків, ненадійних партнерів та клієнтів, помилок у договірній роботі та репутаційних збитків. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини