Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виявлено схему ухилення від сплати податків через махінації на ринку криптовалют на 71 млн грн

Реклама

У Києві викрито стійке злочинне об'єднання, яке займалось легалізацією доходів через махінації на ринку криптовалют. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, підозрювані для реалізації схеми ухилення від сплати податків використовували ресурси з обміну електронних коштів, які дозволяють користувачам, у тому числі з рф, а також так званих «лнр/днр», конвертувати готівкові та безготівкові кошти у криптовалюту та навпаки.

Фінансові операції здійснювалися в обхід вимог законодавства, без відображення відповідних операцій у податковій звітності, ідентифікації клієнтів та сплати обов'язкових платежів до державного бюджету України.

За висновком економічно-судової експертизи за період 2017-2020 років такі дії учасників схеми призвели до фактичного ненадходження до бюджету понад 71 млн грн у вигляді податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Незаконно отримані прибутки вони легалізовували шляхом придбання квартир, земельних ділянок та іншого майна.

У фігурантів справи були проведені обшуки, у ході яких правоохоронці вилучили понад 830 кг банківського срібла у злитках та грошові кошти у сумі близько 50 млн грн у різній валюті - 830 тис євро, 470 тис доларів США та 460 тис грн. На вилучені грошові кошти, а також придбане підозрюваними майно - 6 земельних ділянок та 3 квартири, судом накладено арешт та їх передано в управління АРМА. Загальна вартість арештованого майна становить понад 100 млн грн.

Семи учасникам кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).

Керуй бізнесом на 360! Рішення LIGA360 допоможе оцінити бізнес-зв'язки, миттєво отримувати інформацію про зміни воєнного стану, моніторити свою ділову репутацію та знаходити відповіді на щоденні виклики. Замов LIGA360 для керівника прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини