Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 29 листопада діятимуть зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень

Реклама

Міністерство фінансів наказом від 25.08.2022 року № 258, який був дещо підкорегований наказом від 14.09.2022 року № 289, внесло зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків. Обидва накази почнуть діяти з 29 листопада 2022 року.

Згідно із внесеними змінами Порядок доповнено новим додатком 31 «Податкове повідомлення-рішення за формою МПЗФ».

Уточнено, що таке податкове повідомлення-рішення складається для платників податків - фізичних осіб, якщо відповідно до законодавства контролюючий орган самостійно визначає податкове зобов'язання з позитивного значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів для фізичних осіб - власників, орендарів, користувачів на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих такими особами в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства (додаток 31).

Воно надсилається (вручається) платнику податків у терміни, встановлені ПК для визначення загального мінімального податкового зобов'язання фізичним особам - власникам, орендарям, користувачам на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

За матеріалами Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини