Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон, що регулюватиме безпечність матеріалів, які контактують з харчовими продуктами

Реклама

3 листопада Верховна Рада ухвалила у цілому Закон «Про матеріали і предмети, що призначені для контакту з харчовими продуктами» (законопроєкт № 4568).

Він спрямований на комплексне врегулювання вимог до безпечності матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами та забезпечення захисту здоров'я громадян та інтересів споживачів, а також гармонізацію законодавства України з законодавством Європейського Союзу у відповідній сфері.

За словами Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського, реалізація Закону дозволить встановити єдині правила у сфері виробництва, обігу та використання матеріалів й предметів, які безпосередньо або опосередковано контактують з харчовими продуктами.

Йдеться про такі матеріали і предмети, як папір та картон, пластик, друкарські фарби, регенеровану целюлозу, силікон, текстиль, лаки і покриття, віск, деревину, клеї, кераміку, корок, гуму, скло, іонообмінні смоли, метали і їх сплави, активні та інтелектуальні матеріали і предмети та інше.

Серед основних нововведень:

  • визначення загальних вимог до предметів та матеріалів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;

  • врегулювання відносин, пов'язаних з виробництвом, обігом та використанням матеріалів і предметів;

  • впровадження державної реєстрації та ведення державного реєстру речовин, що використовуються у виробництві матеріалів і предметів та процесів переробки пластику (повторного використання);

  • визначення чітких вимог щодо належної виробничої практики (GMP) при виробництві матеріалів та предметів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;

  • удосконалення вимог щодо державного контролю та відповідальності операторів ринку.

За матеріалами Мінагрополітики.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини