Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Грант від нерезидента включається у дохід юрособи-єдинника третьої групи

Реклама

Фахівці ДПС пояснили, чи включається до складу доходу юридичної особи - платника єдиного податку третьої групи сума коштів, отримана у вигляді гранту від нерезидента.

Так, доходом платника єдиного податку - юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 ПК (пп. 2 п. 292.1 ст. 292 ПК).

Дохід обліковується згідно з національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та/або іншими нормативно-правовими актами Міністерства фінансів з питань бухобліку.

До складу доходу, визначеного ст. 292 ПК, не включаються, зокрема:

  • суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм (пп. 4 пп. 292.11 ст. 292 ПК);

  • суми коштів та вартість майна, отриманих платником податку - юрособою у вигляді бюджетного гранту, за умови його цільового використання (абзац перший пп. 12 пп. 292.11 ст. 292 ПК).

Таким чином, не включаються до складу доходу юридичної особи - платника єдиного податку третьої групи суми коштів у вигляді гранту з бюджетів або державних цільових фондів (у тому числі в межах державних або місцевих програм) за умови їх цільового використання.

Сума коштів у вигляді гранту, отримана юридичною особою - платником єдиного податку третьої групи з інших джерел, зокрема від нерезидента, включається до доходу платника єдиного податку.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини