Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товарні знаки "Альфа-банка" на 2 млрд грн передано до АРМА

Реклама

Шевченківський районний суд м. Києва ухвалою від 25 жовтня 2022 року у справі № 761/22266/22 арештував та передав до АРМА товарні знаки "Альфа-банка".

Як повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки, службові особи української фінансової установи, використовуючи товарні знаки офшорної компанії, здійснювали злочинну діяльність з виведення активів банку під виглядом виплати роялті.

Український банк, його материнський банк у росії та кіпрська компанія пов'язані між собою єдиними бенефіціарними власниками, серед яких відомий російський олігарх.

Слідством встановлено, що торгові знаки раніше належали материнському банку у російській федерації, а у 2021 році, з метою використання умов пільгового оподаткування були переоформлені на кіпрського нерезидента. Менш ніж за рік використання цих знаків, які БЕБ оцінює у понад 2 млрд грн, Альфа-банк Україна сплатив на адресу кіпрського нерезидента понад 248 млн грн.

Читайте також: До кінця року "Альфа-Банк Україна" можуть націоналізувати

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини