Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ та БЕБ перевіряють керівництво ПАТ "Укрнафта" на причетність до ухилення від сплати податків на 700 млн грн

Реклама

Співробітники Служби безпеки та Бюро економічної безпеки здійснюють превентивні заходи, аби не допустити дестабілізації роботи одного з найбільших нафтопереробних заводів України - ПАТ «Укрнафта» та забезпечити його передачу до державної власності у робочому стані. Про це інформує пресслужба СБУ.

Наразі здійснюється перевірка інформації про багатомільйонні ухилення менеджментом компанії від сплати обов'язкового акцизного збору та можливих порушень для збільшення прибутку під час виготовлення пального. Окремо перевіряється інформація щодо можливих порушень для збільшення прибутку під час виготовлення пального.

У пресслужбі БЕБ, не вказуючи назву підприємства, розкрили деталі цієї перевірки.

Так, слідством встановлено, що протягом 2019-2022 років службові особи декількох підприємств ймовірно занизили податкові зобов'язання з акцизного податку. Зокрема, приховували та не відображали у податковій та бухгалтерській звітності фінансово-господарські операції. Ухилення від сплати податків може сягати 700 млн грн.

Наразі в офісних приміщеннях та нафтопереробному заводі проводяться санкціоновані обшуки, з метою отримання документальної доказової бази та унеможливлення знищення предмети та документів, які підтверджують ухилення від сплати податків понад 700 млн грн. Також перевіряється інформація щодо можливих порушень, здійснених з метою збільшення прибутку під час виготовлення пального, зокрема проводиться забір зразків палива для відповідної експертизи.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками порушення передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів).

Нагадуємо, нещодавно було проведено засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, після якого Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій низки підприємства, серед яких ПАТ «Укрнафта». Детальніше про це читайте за посиланням.

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини