Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ розпочав справу проти групи ІНТЕРПАЙП за необгрунтоване підвищення цін

Реклама

Антимонопольний комітет розпочав справу проти групи Інтртайп (до якої входять ТОВ «Інтертайп Україна і ПрАТ «Інтертайп НТЗ») за ознаками вчинення нею порушень законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку первинної реалізації товара. Про це інформує пресслужба АМКУ.

Як зазначається у повідомленні, ознаки порушень полягають у необґрунтованому підвищенні цін на товар, а також у встановленні компаніями групи різних умов до рівнозначних угод з покупцями товару без обґрунтовання причин.

Проаналізувавши цінову поведінку групи ІНТЕРПАЙП, Комітет, на момент відкриття справи, не виявив об'єктивних причин (чинників), що могли б бути причиною підвищення цін на товар групи впродовж досліджуваного періоду.

Крім того, АМКУ не виявив залежності між динамікою відпускних цін на товар та складовими їх собівартості, зокрема - зміни вартості заготовки, зміни заробітних плат тощо. Також у договорах не виявлено взаємозв'язку між кількістю товару, закупленого різними покупцями, та його ціною при інших однакових умовах.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію для керівників, юристів, служби безпеки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини