Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знято обмеження на роботу за сумісництвом для працівників держпідприємств

Реклама

Уряд зняв обмеження щодо тривалості робочого часу на роботі за сумісництвом для працівників державних підприємств, установ, організацій.

Так, постановою Кабінету Міністрів від 22 листопада 2022 року № 1306 скасовано постанову від 3 квітня 1993 року № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій», а розпорядженням № 1047-р цього ж дня скасований наказ Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28 червня 1993 року № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Саме цими документами було визначено, що тривалість роботи за сумісництвом не може бути більшою чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день, а загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не могла перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Водночас, окремим категоріям працівників державного сектору економіки необхідно пам'ятати про обмеження, встановлені Законом «Про запобігання корупції».

За матеріалами Управління Держпраці у Полтавській області.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини