Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Львів компенсуватиме бізнесу 50% вартості генераторів, але за певних умов

Реклама

29 листопада Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про часткову компенсацію підприємцям ресторанної сфери та роздрібної торгівлі продуктами харчування вартості електрогенераторів. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Документом впроваджується ваучер на енергозабезпечення для львівських підприємців ресторанної сфери та роздрібної торгівлі продуктами харчування, який передбачає відшкодування 50% вартості генератора, але загальна сума не повинна перевищувати 80 тис. грн.

Після схвалення рішення виконкомом, відповідну ухвалу винесуть на розгляд сесії міськради.

«6 грудня на засіданні сесії Львівської міської ради ми розглядатимемо відповідну ухвалу, але важливо, щоб бізнес вже включався у роботу», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, частина підприємців зараз працюють та мають генератори, але частина не функціонує, тому що відсутня електрика.

«Насправді ми можемо цим рішенням запустити сотні пунктів обігріву - Пунктів Незламності - де можна зарядити телефон, отримати гарячу воду, скористатись вбиральнею тощо. Ті підприємці, які подаватимуть заявки на отримання фінансової допомоги від міста, мають обов'язково впускати відвідувачів», - наголосив Андрій Садовий.
У департаменті економічного розвитку повідомили, що відшкодування поширюються на пристрої, які були закуплені після 24 лютого 2022 року. Вимоги до електрогенератора - номінальна потужність від 3 кВт включно.

Для отримання ваучера заявники мають подати через Центр надання адміністративних послуг Львова або сервіс електронних звернень на розгляд експертної комісії пакет документів, який містить:

  • заяву на отримання ваучера з енергозабезпечення на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора (додаток 3 до цього Положення);

  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);

  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування) електрогенератора;

  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

  • фотофіксацію електрогенератора.

Подавати заяви можна вже відсьогодні.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини