Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував туристичну компанію за використання бренду конкурента

Реклама

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Пілот-Україна» за використання у своєму комерційному (фірмовому) найменуванні та логотипі позначення, яке є схожим на позначення компанії-конкурента - ТОВ «Пілот». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Раніше Комітет розпочав справу за заявою ТОВ «Пілот», яке поскаржилося на дії конкурента.

Заявник стверджував, що ТОВ «Пілот-Україна» неправомірно використовує у своїй господарській діяльності комерційне найменування та логотип, схожі на ті, що використовує заявник. При цьому основним видом діяльності обох компаній є діяльність туристичних операторів.

Крім того, скаржник зазначив, що компанію-опонента заснували два його колишні співробітники, які були обізнані з діяльністю компанії та мали доступ до внутрішніх документів. Зокрема, компанія «Пілот-Україна» під час участі у одному з тендерів використовувала документи, що їй не належали, а мали відношення до діяльності ТОВ «Пілот».

В ході дослідження АМКУ встановив, що ТОВ «Пілот» здійснює свою господарську діяльність і використовує відповідні позначення з 1998 року, а логотип - з 2012 року. Водночас його опонент - ТОВ «Пілот-Україна», розпочав господарську діяльність у 2020 році та згоди на використання схожої назви й логотипу від заявника не отримував.

На думку АМКУ, такі дії можуть призвести до змішування діяльності обох компаній та надавати ТОВ «Пілот-Україна» конкурентні переваги через експлуатацію чужої ділової репутації та досягнень.

Враховуючи вищевикладене, АМКУ визнав дії ТОВ «Пілот-Україна» порушенням статті 4 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» та наклав на нього штраф у розмірі 6 085 грн. Крім штрафу ТОВ «Пілот-Україна» зобов'язано припинити порушення.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини