Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Три компанії оштрафовано на 11,5 млн грн за змову на закупівлі продуктів харчування

Реклама

Антимонопольний комітет оштрафував три компанії на 11,56 млн грн за змову під час закупівлі продуктів харчування. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Йдеться про ТОВ «Преміум Фінанс Груп» (з 02.11.2021 назву змінено на ТОВ «ОПТ ПРОД ТОРГ»), ТОВ «Преміум Компані» і ТОВ «ОК ЛЕНД ФУД».

Комітет виявив, що в 2020 році ці товариства узгодили між собою умови участі у тендері, що вплинуло на правдивість результатів цих торгів.

Зокрема, було встановлено факти, що свідчили про скоординовану поведінку підприємств під час підготовки та участі в торгах, комунікацію між ними та обмін інформацією.

На думку АМКУ, такі дії підтверджують усунення конкуренції зазначеними компаніями під час торгів та є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, тому на них було накладено штраф.

У Комітеті нагадали, згідно з Законом «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб'єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Приділіть, будь ласка, кілька хвилин і пройдіть бліц-опитування від LIGA ZAKON, щоб ми могли надати вам ще більше корисних та цікавих аналітичних матеріалів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини