Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З початку року податківці ошфтрафували АЗС на 293 млн грн, перевірки продовжуються

Реклама

Державна податкова служба продовжує здійснювати контроль за дотриманням порядку проведення розрахунків суб'єктами господарювання під час роздрібної торгівлі пальним, постійно аналізуючи їх діяльність

З цією метою використовується інформація з різних джерел, як із зовнішніх (інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб'єктів господарювання та громадян), так і з внутрішніх (податкова звітність, система обліку даних РРО тощо).

У січні - листопаді 2022 року територіальними підрозділами ДПС проведено 919 фактичних перевірок АЗС (АГЗС). За результатами розгляду матеріалів до них застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 293,3 млн гривень.

Оскільки в Україні почала діяти нова система нафтопродуктозабезпечення, яку побудували на заміну знищеним довоєнним джерелам постачання, працівники ДПС під час проведення фактичних перевірок особливу увагу звертають на документи, які підтверджують облік та походження товарів (пального), що на момент перевірки знаходяться у місці їх продажу, відповідно до п. 12 ст. 3 Закону про РРО.

Так, під час проведення перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним, територіальними підрозділами ДПС у січні - листопаді 2022 року встановлено 218 випадків продажу пального з порушенням обліку товарних запасів, що передбачає фінансову відповідальність на загальну суму штрафних (фінансових) санкцій 191,3 млн гривень.

За матеріалами ДПС.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини