Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував п’ять компаній на 4 млн грн за змову на торгах з продажу київської птахофабрики

Реклама

Антимонопольний комітет оштрафував п'ять компаній на 3,98 млн грн за змову під час торгів з продажу майнових комплексів птахофабрики у Києві та Київській області. Продаж здійснювала Державна виконавча служба Міністерства юстиції. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Йдеться про ТОВ «Карпатська нафтова компанія», ТОВ «Компанія з управління активами «Євротранс-Інвест», ТОВ «Екстрар», ТОВ «ФК «ФІНГАРАНТ», ТОВ «АЛЬДАРІС-ГРУП».

Комітет встановив, що у 2020 році вони узгодили між собою умови участі у аукціонах з продажу майнових комплексів:

  • у Києві, загальною площею 126 579,4 кв. м.;

  • у Київській області, загальною площею 5773,7 кв. м.

Під час розслідування виявлено факти, що доводять координацію поведінки компаній між собою, під час підготовки та участі в торгах, активну комунікацію між ними, зокрема, й обмін інформацією і свідчать про вчинення учасниками торгів антиконкурентних узгоджених дій.

Такі дії є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, тому на ТОВ «Карпатська нафтова компанія», ТОВ «Компанія з управління активами «Євротранс-Інвест», ТОВ «Екстрар», ТОВ «ФК «ФІНГАРАНТ», ТОВ «АЛЬДАРІС-ГРУП» було накладено штрафи.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини