Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 25 грудня бізнес зможе підтверджувати неможливість вивезення документів з територій бойових дій та ТОТ

Реклама

06 грудня Кабмін ухвалив постанову щодо формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих російською федерацією, яка дозволяє повноцінно реалізувати право платників податків підтвердити неможливість вивезення первинних документів та/або їх втрату відповідно до підпункту 69.28 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу. Вона набуває чинності 25 грудня 2022 року.

У Державній податковій службі повідомили, що у зв'язку з цим, починаючи з 25 грудня 2022 року у платників податків з'явиться можливість скористатися спеціальними правилами для підтвердження неможливості вивезення первинних документів у зв'язку з їх знаходженням на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, та/або їх втрату, оскільки втрата документів, що не пов'язана із зазначеними підставами, не надає права платнику податків/податковому агенту застосовувати положення підпунктом 69.28 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПК.

Податківці нагадали, що згідно з ПК для платників податків, які зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, діють спеціальні правила та спрощення.

Читайте також: Які пільги передбачено для бізнесу на територіях, де ведуться (велися) бойові дії;

Як формуватиметься новий перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії для отримання податкових пільг

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини