Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова профільного комітету ВР закликає бізнес подбати про свою енергонезалежність, зокрема купувати газові електростанції

Реклама

Голова комітету ВР з питань енергетики Андрій Герус закликав бізнес подбати про свою енергетичну незалежність, зокрема шляхом придбання газових міні електростанцій, оскільки проблеми в енегосистемі, спричинені масованими ракетними атаками, найближчими місяцями не вирішаться.

"Я рекомендував би бізнесу вивчити можливість встановлювати не просто генератори, а власні міні електростанції. Наприклад, одна європейська компанія дарує одному з міст станцію на 1 МВт: вона бере 250 куб. м газу на 1 МВт-година - це за цінами в 3-4 раза дешевше за генератори, майже як ціна е/е з мережі", - зазначив Андрій Герус на організованому Центром економічної стратегії круглому столі з бізнесом і владою, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що крім економічної доцільності, перевагами таких станцій, потужність яких починається від 500 кВт, але може становити і 50 МВт, і 100 МВт, є компактність і швидкість встановлення.

Голова комітету резюмував, що встановлення великої кількості цих та іншого типу невеликих електростанцій зробить українську енергосистему стійкішою, тому що сьогодні в умовах російських обстрілів вона страждає від дуже великої централізації та масштабності окремих об'єктів.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини