Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «ФМ ХЛАДОПРОМ» за неправдиву інформацію про склад «пломбіру»

Реклама

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «ФАБРИКА МОРОЗИВА ХЛАДОПРОМ» на 1,37 млн. грн за поширення на упаковках морозива «пломбір» неправдивої інформації про склад продукту. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Так, у 2019 році Комітет проводив дослідження щодо наявності в діях суб'єктів господарювання, які виробляють морозиво, ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Необхідність дослідження обумовлювалась, зокрема, зафіксованими випадками реалізації морозива «пломбір» (виготовляється відповідно до ДСТУ 4733:2007) з неправдивою інформацією на упаковках щодо реального вмісту у продукті питного коров'ячого молока.

Було виявлено, що ТОВ «ФМ ХЛАДОПРОМ» (виробляє понад 27 видів морозива під назвами «Хрещатик», «Каштан», «Хладик», «Артек», «Волошкове поле» тощо) на упаковках морозива вказував інформацію про наявність у його складі коров'ячого молока. Водночас Комітет встановив, що у вересні та листопаді 2020 року ТОВ «ФМ ХЛАДОПРОМ» не закуповувало коров'ячого молока та, відповідно, не використовувало його при виготовленні морозива «пломбір». Натомість виробник замінив у складі свого продукту питне коров'яче молоко на інший інгредієнт - сухе знежирене молоко.

В АМКУ наголосили, що згідно з законодавством, у маркуванні морозива (як і усіх інших продуктів) повинні зазначатися лише ті інгредієнти, які використовувалися при його виробництві.

За порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції на ТОВ «ФМ ХЛАДОПРОМ» накладено штраф у розмірі 1,37 млн грн, оскільки розміщення на упаковках морозива "пломбір" відомостей про наявність у його складі молока коров'ячого питного, яке насправді не використовувалось під час його виробництва у вересні та листопаді 2020 року, вводить в оману споживачів.

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини