Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено ввезення дронів, касок і бронежилетів

Реклама

Уряд спростив на час дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги - засобів індивідуального захисту, товарів для їх виробництва, безпілотників і їх частин.

Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів № 174 “Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану” внесено постановою №2.

Перевізник заповнює та подає в паперовій або електронній формі декларацію на відповідний товар без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та без оформлення гарантійних листів. Це стосується таких товарів:

  • каски, виготовлені відповідно до військових стандартів або технічних умов, чи їх еквіваленти та спеціально призначені для них компоненти (тобто підшоломи, амортизатори);

  • бронежилети, виготовлені відповідно до військових стандартів, зокрема стандартів НАТО, або військових умов для потреб правоохоронних органів, Збройних Сил та інших військових формувань;

  • нитки для виготовлення бронежилетів;

  • тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів;

  • безпілотні літальні апарати та їх частини цивільного призначення та подвійного використання від донорів.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 15 січня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини