Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гендиректор найбільшого дистриб’ютора тютюнових виробів підозрюється в ухиленні від сплати податків на 270 млн грн.

Реклама

Генеральному директору одного з найбільших дистриб'юторів тютюнових виробів оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму понад 270 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Як зазначається, згадана компанія у 2020 - 2021 роках документально оформила продаж тютюнових виробів на адресу трьох підприємств із ознаками фіктивності. Загальна вартість реалізованих підакцизних товарів становить 1,17 млрд грн. При цьому реальний продаж тютюнових виробів не здійснювався.

У подальшому ці підприємства у податковій звітності документально відобразили реалізацію інших товарів - м'ясної продукції та палива.

В результаті такої схеми, директор компанії умисно ухилився від сплати податку на прибуток та акцизного податку на суму понад 270 млн грн.

Правоохоронці провели ряд обшуків офісних та службових приміщень компанії, місць проживання керівника та інших осіб компанії. Наразі вживаються заходи щодо встановлення повного кола причетних осіб до кримінального правопорушення. Генеральному директору повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

Зауважимо, що найбільшим дистриб'ютором тютюновий виробів в Україні є компанія "Тедіс Україна".

Пресслужба компанії вже відреагувала на оголошення підозри гендиректору, яку вважає «безпідставною і жодним чином юридично необґрунтованою».

Повідомляється, що наприкінці 2021 року Південним управлінням Офісу великих платників ДПС було проведено планову податкову перевірку щодо дотримання компанією податкового та бюджетного законодавства за період 2017-2020 років. У рамках цієї перевірки з боку перевіряючих органів не виникло претензій щодо взаємин компанії та її контрагентів, у тому числі тих, що фігурують у кримінальній справі.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію для керівників, юристів, служби безпеки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини