Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд включив до Реєстру ще один індустріальний парк "Менський"

Реклама

До Реєстру індустріальних (промислових) парків включили ще один майданчик - «Менський», повідомили в Мінекономіки.

Новий індустріальний парк знаходиться за межами міста Мена Чернігівської області на території Менської міської ради.

Відповідно до концепції індустріального парку, на площі 68,6 га буде створено до 3000 робочих місць. Передбачено створення промислових підприємств та логістичних об'єктів.  

Як прокоментував «Суспільному» секретар Менської міськради Юрій Стальниченко, акцент зробили на переробну промисловість, адже повномасштабне вторгнення показало, що для аграрного регіону переробка сільгоспродукції має велике значення.

Серед інших напрямків, за словами Юрія Стальниченка, є також оброблення деревини та виробів з деревини, науково-технічна діяльність тощо.

Він зазначив, що роботи з пошуку інвесторів почнуться вже у 2023 році. Наразі є вже дві китайські компанії, які зацікавилися цим проєктом. Орієнтовна сума інвестицій становить один-півтора мільйона доларів на один гектар парку.

Крім коштів інвесторів будуть залучати й державні кошти. Наприклад, є державна програма, яка допомагає будувати об'єкти інфраструктури для індустріальних парків. На це у державному бюджеті передбачені кошти.

Планується, що за період роботи індустріального парку у період з 2023 по 2030 роки вдасться зібрати орієнтовно 4,81 мільярда гривень податків до бюджетів всіх рівнів.

Парк створюють терміном на 30 років.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - в тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Читайте також:

Уряд компенсуватиме індустріальним паркам до 100% витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж

Реформа індустріальних парків в Україні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини