Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови переведення працівника на іншу роботу без його згоди

Реклама

У Південно-східному міжрегіональному управлінні Держпраці нагадали, за яких умов роботодавець може перевести працівника на іншу роботу без його згоди під час війни.

Так, у період дії воєнного стану норми частини третьої статті 32 КЗпП та інших законів щодо повідомлення працівника про зміну істотних умов праці не застосовуються.

Відповідно до статті 3 Закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у період дії воєнного стану роботодавець має право перевести працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди.

Для здійснення такого переведення з ініціативи роботодавця мають бути дотримані наступні умови:

  • переведення здійснюється виключно для виконання робіт, спрямованих на відвернення або ліквідацію наслідків бойових дій, а також інших обставин, що ставлять або можуть становити загрозу життю чи нормальним життєвим умовам людей;

  • переведення не здійснюється в іншу місцевість, на території якої тривають активні бойові дії (для такого переведення необхідна згода працівника);

  • оплата праці за виконану роботу не нижче середньої заробітної плати за попередньою роботою.

Таким чином працівники можуть бути попереджені про зміну істотних умов праці відразу після прийняття роботодавцем відповідного рішення про таку зміну, але не пізніше допуску до роботи зі зміненими умовами праці.

Слідкуєте за змінами трудового законодавства? У системі LIGA360:HR-Менеджер можна налаштувати автоматичні сповіщення для будь-яких НПА та свіжих новин з кадрової теми. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини