Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія запропонувала включити Україну до зони європейського роумінгу

Реклама

Європейська комісія запропонувала включити угоду про зону вільного телефонного роумінгу з Україною до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Про це інформує пресслужба Єврокомісії, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

"Включення України до зони вільного роумінгу ЄС є однією з ключових дій переглянутого Плану пріоритетних дій. Цей план є дорожньою картою для повної реалізації поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між ЄС та Україною та подальшої інтеграції України до Єдиного ринку ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українцям більше не доведеться платити жодних додаткових зборів за використання своїх мобільних телефонів під час поїздок до ЄС. Подорожуючі з ЄС користуватимуться тими самими правами під час відвідин України.

Тепер ця пропозиція буде розглянута Радою ЄС. Відповідно до угоди Ради, Торговельний комітет ЄС-Україна має ухвалити спільне рішення про надання взаємного режиму внутрішнього ринку для роумінгу. Швидкість, з якою Україна інтегруватиметься у внутрішній ринок роумінгу ЄС, залежатиме від швидкості зближення та імплементації відповідного законодавства ЄС в Україні.

Нагадаємо, 2 лютого було досягнуто домовленості, відповідно до якої українські та європейські оператори продовжили добровільні заходи щодо надання доступного роумінгу на наступні 6 місяців для українців, які вимушено перебувають на території ЄС. Детальніше про це за посиланням.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини