Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Механізм компенсації за зруйноване та пошкоджене житло планують запустити у травні

Реклама

Закон про компенсацію за пошкоджене або зруйноване внаслідок російської агресії проти України житло (законопроєкт № 7198) може запрацювати вже в травні поточного року. Про це повідомила голова партії «Слуга народу», народна депутатка Олена Шуляк під час телемарафону «Єдині новини», передає УНІАН.

"Ми сподіваємося, що вже в травні запрацює повноцінно механізм компенсації за зруйноване та пошкоджене житло. Коли цей закон запрацює, на таку компенсацію матимуть право громадяни України - виключно фізичні особи. На сьогодні у держави немає можливості відшкодовувати збитки для бізнесу. Це буде наступним кроком", - зазначила Олена Шуляк.

Вона підкреслила, що цим Законом передбачена компенсація саме за ті руйнування, які були отримані після 24 лютого.

За словами Шуляк, на сьогодні на рахунках України вже є 17 млрд грн. Це перші гроші, які були заарештовані від "дочки" російського банку "Сбербанк".

"Люди, у яких зруйновані квартири, отримають житлові сертифікати, які будуть обмінювати на житло, яке вони самі оберуть. Людина буде вільно обирати і населений пункт, і самостійно ту нерухомість, яку хоче", - сказала народна депутатка.

Вона поінформувала, що українці через "Дію" вже подали 335 тис. заявок на компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло, що стосується понад 23 млн кв. м. житла, однак це не остаточні цифри, оскільки не всі мали можливість занести таку інформацію в "Дію" або через ЦНАП. Тому, коли запрацює закон, такі заяви можна буде подавати не тільки через "Дію" та ЦНАП, а й за допомогою нотаріусів і центрів соціального захисту.

Нагадуємо, 23 лютого Рада ухвалила Закон про компенсацію за зруйноване та пошкоджене внаслідок військової агресії рф майна, яким передбачається надання компенсації громадянам України, які є власниками такого майна, виключно за пошкоджену або знищену житлову нерухомість: квартири, інші житлові приміщення (наприклад, кімнати у гуртожитках), будинки садибного типу, садові та дачні будинки, об'єкти будівництва, у яких зведені опорні та зовнішні конструкції.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини