Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія запустила два конкурси для підтримки українського бізнесу із загальним бюджетом 7,5 млн євро

Реклама

Європейська комісія запустила дві конкурсні пропозиції під спільною назвою «ReadyForEU» із загальним бюджетом 7,5 млн євро. Про це повідомляє Дія.Бізнес.

Конкурси спрямовані на допомогу українським підприємцям та підприємствам скористатися перевагами внутрішнього ринку ЄС.

Перший конкурс «Бізнес-міст» передбачає фінансову підтримку українським малим та середнім підприємствам, які постраждали від війни, у вигляді ваучерів на доступ до послуг та участь у виставках у ЄС. Проєкт адмініструватиметься організаціями підтримки бізнесу: Європейською мережею підприємств, Європейською мережею кластерів та іншими. Бюджет конкурсу - 4,5 млн євро.

Мета конкурсу - створення консорціуму бізнес-організацій, орієнтованих на зростання та сталий розвиток, для надання прямої підтримки в розмірі до 2500 євро. Консорціумом буде відібрано 1500 українських малих та середніх підприємств.

Конкурс покриватиме підприємцям витрати на послуги з підтримки бізнесу:

  • дослідження ринку для пошуку європейських партнерів;

  • юридичні, організаційні або фінансові консультації для створення нової компанії або адаптації наявної;

  • допомога в участі в торгових ярмарках у ЄС та юридичні консультації з прав інтелектуальної власності.

Деталі конкурсу за посиланням.

Другий конкурс «Erasmus для молодих підприємців» дозволить новим українським підприємцям набути підприємницький досвід в інших європейських країнах. Бюджет конкурсу - 3 млн євро.

Цей проєкт започаткований у рамках уже діючої програми «Erasmus для молодих підприємців», яка надала можливість поділитися своїми підприємницькими навичками для понад 22000 підприємців з усієї Європи. Протягом 2022 року 154 українських підприємців подали заявки на участь та 79 взяли участь у програмі.

У 2023 році буде відібрано 430 молодих українських підприємців. За результатами конкурсу відібрані учасники матимуть можливість відвідати іншу країну та отримати досвід ведення бізнесу в умовах іншого ринку. Учасникам буде надано фінансову підтримку й допомогу в оплаті проживання та транспортних витрат.

Деталі конкурсу за посиланням.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини