Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив проєкт Указу Президента про скасування деяких інструментів держрегулювання

Реклама

Уряд, на засіданні 21 березня, схвалив проєкт Указу Президента про втрату чинності деяких указів, якими раніше були запроваджені інструменти держрегулювання. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Попередньо інструменти, які пропонується скасувати, були проаналізовані та рекомендовані до скасування Міжвідомчою робочою групою з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності.

Так, ухваленим Урядом проєктом Указу Глави держави пропонується визнати таким, що втрачає чинність Указ Президента № 479/92 «Про Тимчасове положення про правову охорону об'єктів промислової власності та раціоналізаторських пропозицій в Україні». У 1994 році іншим Указом Президента в зв'язку з ухваленням Законів «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», «Про охорону прав на промислові зразки», «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» значна частина норм Тимчасового положення була скасована. Однак рештою норм досі керуються, зокрема, держоргани при ухваленні рішень, наприклад, відсилання на Тимчасове положення міститься в Положенні про патентно-ліцензійну, винахідницьку та раціоналізаторську роботу в системі Міноборони, затвердженому восени минулого року.

Також проєктом Указу пропонується визнати таким, що втрачає чинність Указ Президента № 240/2012 «Деякі питання реекспорту товарів». Рішення було ухвалено свого часу відповідно до статті 197 Митного кодексу від 2002 року. Останній втратив чинність з набранням чинності новим Митним кодексом, ухваленим 2012 року.

В разі затвердження проєкту Указу Президентом будуть скасовані такі інструменти, як Свідоцтво на раціоналізаторські пропозиції та Дозвіл на реекспорт товарів, що походять з інших країн.

Рішення наберуть чинності після підписання запропонованого Урядом проєкту Президентом.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - в тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини