Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрзалізниця змінила правила повернення квитків

Реклама

Набули чинності зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, згідно з якими Укрзалізниця повертатиме повну вартість квитків навіть після відправлення потяга.

Так, нововеденнями офіційно дозволено повертати пасажиру повну вартість квитка і половину вартості плацкарти, якщо пасажир повертає квиток не менше ніж за 6 годин до відправлення поїзда (раніше - не менше ніж за 9 годин), а також дозволено повертати повну вартість квитка (а не 10%, як було раніше) після відправлення поїзда (не більше, ніж за годину після відправлення); вартість плацкарти при цьому не повертається. Повернення квитка після відправлення можливо тільки офлайн.

Також зміни до Правил передбачають:

  • спрощення процесу оформлення замовлень для перевезення організованих груп пасажирів (раніше, згідно правил, оформлювати таке замовлення можна було тільки в письмовому вигляді особисто, тепер процедуру дозволено перенести в онлайн);

  • приведення у відповідність до сучасних норм термінів та визначень (наприклад, визначення «дитина-інвалід» замінено на «дитина з інвалідністю», а визначення «інвалід війни» замінено на визначення «особа з інвалідністю внаслідок війни»);

  • врегулювання питання замовлення перевезень автомобіля через електронні сервіси;

  • уточнення порядку оплати за перевезення собак та дрібних кімнатних тварин;

  • введення нової категорії поїздів, якої раніше юридично не існувало - місцеві поїзди, пристосовані для з'єднання інфраструктури різних видів транспорту, а також визначено порядок оформлення, проїзду та повернення проїзних документів для такого сполучення.

За матеріалами УЗ.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини