Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Raiffeisen Bank планує продати або виділити із свого складу російський Райффайзенбанк

Реклама

Raiffeisen Bank International (RBI) розглядає можливість продати або виділити свій бізнес в росії. Про це заявив генеральный директор Йоганн Штробль на щорічних зборах акціонерів, передає Reuters.

За його словами, банк продовжить скорочувати свою діяльність в росії, поки розглядає ці варіанти, але збереже там частину бізнесу, щоб зберегти свою банківську ліцензію.

"RBI розглядатиме можливі угоди, які можуть призвести до продажу або виділення російського "Райффайзенбанку" та його деконсолідації з групи RBI", - зазначив Йоганн Штробль.

Раніше в цьому місяці джерела, що розуміються на питанні, повідомили Reuters, що Європейський центральний банк наполягав на тому, щоб RBI згорнув свій високоприбутковий бізнес в росії.

За словами іншого джерела, тиск почався після того, як американський високопосадовець, відповідальний за санкції, висловив занепокоєння з приводу бізнесу RBI в росії під час візиту до Відня минулого місяця.

Читайте також: НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини