Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

НАЗК внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Підставою для внесення до переліку стало те, що, окрім того, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну банк продовжив працювати в росії та ще й офіційно визнав так звані «ДНР» та «ЛНР».

Національний банк України констатує відсутність прогресу на шляху ухвалення рішень щодо виходу банку з російського ринку. Навпаки, Raiffeisen Bank залишається активним учасником банківського ринку росії, конкуруючи за збільшення кредитного портфелю.

Важливо! Пресслужба українського Райффайзен Банку повідомила агентству Інтерфакс, що рішення НАЗК жодним чином не стосується українського Райффайзен Банку як окремої юридичної особи й не позначається на його діяльності.

Нагадаємо, до списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding, німецьку Metro Cash & Carry, італійську Buzzi Unicem та французьку Yves Rocher.

Перелік осіб, на яких необхідно накласти міжнародні санкції, НАЗК надсилає до МЗС та Офісу Генерального прокурора.

Повні списки осіб, які досі не знаходяться під санкціями, але сприяють продовженню війни проти України, розміщуються на порталі «Війна&санкції»: https://sanctions.nazk.gov.ua/.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини