Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США оголосили новий пакет санкцій проти рф

Реклама

США 19 травня оголосили про новий санкційний пакет проти Росії.

Як повідомляють на сайті Міністерства фінансів США:

  • Управління контролю за іноземними активами США (OFAC) додало до санкційного списку 22 фізичних та 104 юридичних осіб, які намагаються обійти або уникнути санкцій. 

  • Державний департамент США заблокував власність майже 200 фізичних осіб, організацій, суден і літаків

  • Міністерство торгівлі США значно розширює територію та категорії, на які поширюється експортний контроль, і додає 71 юридичну особу до свого списку організацій, щоб запобігти доступу Росії до товарів, необхідних їй на полі бою.

OFAC також розширює секторальні санкції на архітектурний, інженерний, будівельний, виробничий і транспортний сектори економіки Російської Федерації. Це рішення дозволяє накладати санкції на будь-яку фізичну або юридичну особу, яка веде діяльність або діяла в будь-якому з цих секторів. 

Крім того, OFAC вживає заходів, щоб припинити доступ Росії до певних послуг зі Сполучених Штатів або американських осіб, відповідаючи заходам, вжитим Великобританією та Європейським Союзом. Зокрема, заборонено експорт, реекспорт, продаж або постачання, прямо чи опосередковано, архітектурних чи інженерних послуг будь-якій особі, яка знаходиться в Російській Федерації. 

Санкційний пакет також включає закриття схем обходу Росією чинних обмежень через мережі посередників. OFAC викрив п'ятьох додаткових членів мережі Моретті (громадянина Німеччини, дві індійські компанії та двоє громадян Індії). Нові мережі закупівель російської розвідки знайшли у Ліхтенштейні та Нідердандах, а також в інших країнах (через закупівельну мережу «Радіоавтоматика»).

Також до санкцій потрапили:

  • Російський постачальний оборонних технологій Ostec Group

  • Посередники групи Ostec у Європі (Inter-Trans, BMA Spedition)

  • Мережа передачі технологій у Фінляндії (Koneisto)

  • Естонська компанія з трансферу технологій (Elmec Trade) 

  • Російські імпортери техніки та електроніки (Avesto OOO, BSP Global, Elitan Trade, Inelso, Logaid, Petersburg Intelligent Transport Logistics, Brand Server Options тощо).

Вжито також низку заходів для обмеження майбутнього видобувного потенціалу Росії. Нові санкції спрямовані на навчальні майданчики для майбутніх російських енергетиків, російські науково-дослідні інститути, де розробляються нові технології видобутку, російські компанії, які сприяють бурінню та видобутку корисних копалин, а також фірми, які залучають і консультують інвестиції в енергетичну галузь Росії. 

Запроваджено додаткові заходи для подальшого обмеження використання Росією міжнародної фінансової системи для посилення її війни проти України та для боротьби з тими, хто свідомо підтримує фінансування війни Росії (Huriya Private FZE LLE, Aquila Capital Group (ACG), DuLac Capital Ltd, East Star Investments Limited).

Також санції запроваджено проти Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації (СЗР) - визначено як політичний підрозділ, агентство або інструмент уряду Російської Федерації.

Нагадаємо, Велика Британія запровадила санкції проти 86 фізичних та юридичних осіб з рф.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини