Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформа на ринку реклами: депутати пропонують заборонити розміщення тютюнових виробів на вітринах

Реклама

Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 22 травня розглянув проєкт № 9206 про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо імплементації норм європейського законодавства, схвалив порівняльну таблицю та рекомендував Верховній Раді прийняти законопроєкт у другому читанні та в цілому як Закон.

Цей проєкт Верховна Рада ухвалила за основу 2 травня. Запропоновані зміни мають удосконалити систему правових норм у сфері реклами та забезпечити виконання Україною зобов'язань перед європейськими партнерами з імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство. Докладніше про проєкт ми писали раніше.

За результатами обговорення Комітет підтримав погоджені до другого читання комітетські правки та доручив включити їх до порівняльної таблиці.

Зокрема, підтримано правку №171, яка передбачає заборону на викладку тютюнової продукції у місцях роздрібної торгівлі (з перехідним періодом 6 місяців). Депутати пропонують заборонити розміщення тютюнових та нікотиновмісних виробів у місцях продажу таким чином, щоб вони були видимі, оскільки це є прихованою рекламою.

Також депутати підтримали пропозицію дозволити рекламу пива, вина, сидру та пері без додавання спирту з 22:00 до 6:00 на телебаченні та з 20:00 до 7:00 на радіо.

Не пропустіть жодної згадки про ваш бренд у ЗМІ. Рішення LIGA360:PR-Менеджер - це щоденний моніторинг 15 тис. медіа, автоматичні звіти та визначення інформаційних трендів. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини