Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП видала першу ліцензію зі зберігання енергії

Реклама

8 червня 2023 року НКРЕКП на своєму ухвалило рішення про видачу компанії ТОВ «БУДПАУЕР» ліцензії на право провадження господарської діяльності зі зберігання енергії, повідомляє пресслужба регулятора.

Раніше Регулятор розробив та затвердив вторинне законодавство на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку установок зберігання енергії» щодо розвитку установок зберігання енергії в частині ліцензування та сертифікації.

«Це перше рішення Комісії про видачу ліцензії на діяльність зі зберігання енергії. Це знакова подія, адже зберігання енергії дуже важливе та корисне для енергетичної системи. Функціонування установок зі зберігання електричної енергії або систем накопичення енергії суттєво сприяє збалансуванню роботи енергосистеми та підвищенню стабільності електропостачання для споживачів», - підкреслив Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський під час розгляду цього питання на засіданні Комісії.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини