Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

ОСББ можуть дозволити стягувати борги за спрощеною процедурою

Реклама

У Верховній Раді пропонують розширити перелік вимог, які можуть розглядатися в порядку наказного провадження.

Законопроєктом № 9557 запропонували внести зміни до статті 161 Цивільного процесуального кодексу України, якими дозволити видавати судовий наказ за вимогою про стягнення заборгованості за оплату внесків і платежів на утримання та проведення реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна ОСББ.

Наразі передбачено, що судовий наказ як особлива форма судового рішення може бути виданий у разі, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг. Проте сплата внесків і платежів, встановлених ОСББ, не є оплатою житлово-комунальних послуг, а вимога про стягнення заборгованості за такими внесками і платежами не може розглядатися в порядку наказного провадження. Це позбавляє ОСББ можливості скористатися перевагами зазначеного провадження у відносинах із недобросовісними платниками.

Запропоновані зміни наділять ОСББ додатковими інструментами для забезпечення виконання покладених на нього завдань.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини